"C" Puding sa ukusom vanile 40g. Klasičan ukus vanile je ono što niko ne odbija. Možete ga pronaći u pojedinačnom pakovanju ili povoljnijem multipakovanju sa tri komada. Uputstvo za pripremu Pripremite 500 ml mleka. Odmerite 100 ml hladnog mleka, dodajte sadržaj kesice i mešajte dok masa ne postane glatka. Preostalu količinu mleka zasladite sa 2 - 3 kašike šećera (40 - 60 g) i zagrejte do ključanja. Sklonite sa vatre, umešajte pripremljenu masu i kuvajte 2 minuta uz neprestano mešanje. Vrelu masu sipajte u vlažne posude i ostavite da se puding stegne i ohladi. Neto težina: 40 g
Bez obzira da li ih koristite za jela od mesa, ribu, povrće, supe, prelive ili salate, cela zrna crnog bibera iz Kotányi asortimana predstavljaju savršen izbor začina.
Duga celih zrna bibera iz Kotányi asortimana dodaje savršen ukus grilovanom mesu, ribi i salati, kao i supama, sosovima i jelima sa krompirom. Takođe je odlična za dekoraciju završenih jela.
Praškasta smeša sa mešavinom sireva i začinima za pripremu Makarona 4 sira. Sastojci: 200g makarona, 100 ml pavlaka za kuvanje, 70g kačkavalja Uputstvo za pripremu: 1. Rastvoriti sadržaj kesice u 100 ml pavlake za kuvanje i 300 ml vode. 2. Kuvati 2-3 minuta na laganoj vatri. 3. Pomešati pripremljen sos u šerpi sa prethodno skuvanim i oceđenim makaronama 4. Dodati 70g narendanog kačkavalja i sve zajedno promešati. 5. Ostaviti da se ohladi 5 minuta. Nakon toga servirati. Čuvati na suvom mestu.
"C" Ideja za piletinu sa 4 sira 32g. Praškasta smeša sa mešavinom sireva za pripremu zapečene piletine u sosu. Dodati: 400 g pilećeg belog mesa 250 ml pavlake za kuvanje 200 g pirinča Način pripreme: 1. 400 g belog pilećeg mesa razrezati na tanke šnicle (4 x 100 g) i staviti u posudu za pečenje 2. Sadržaj kesice pomešati sa 250 ml pavlake za kuvanje i sve preliti preko mesa. 3. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200°C otprilike 30 minuta. 4. Poslužiti sa kuvanim pirinčem (200g) Čuvati na suvom mestu.
"C" Ideja za riblju čorbu 75g. Praškasta smeša sa začinima i sušenim povrćem za pripremu riblje čorbe. Dodati: 800g rečne ribe 200g testenine Način pripreme: 1. U posudu za kuvanje sipati 1,5 l vode. 2. Dodati 800 g rečne ribe, sadržaj kesice i sve izmešati. Kuvati na umerenoj vatri oko 30 minuta. 3. Služiti sa prethodno skuvanom testeninom. Čuvati na suvom mestu.
Kotányi đumbir je savršen za jela od pirinča, ribe i živinskog mesa inspirisana azijskom i indijskom kuhinjom. Takođe je sjajan za peciva, kompote, kuvano vino i marinade.
Dobar za stomak i veoma aromatičan: Kotányi kim je savršen za hleb i pečena jela, salate, sireve, povrće i jela od krompira, kao i za pečenu svinjetinu.