Špargla je poznata kao najbolji čistač organizma. Uživajte u ovom ukusnom jelu za ručak ili večeru!
Sastojci:
Testenina - 300g
Špargla - 400g
Puter - 2 kašike
Beli luk - 2 čena
Limun - 1 kom.
Priprema:
1. Skuvajte i procedite testeninu, a sa strane ostavite pola šolje vode u kojoj se testenina kuvala.
2. Očistite šparglu i iseckajte je na manje komade. Stavite je u dublji i veći tiganj i poklopite, a kada voda provri kuvajte otprilike još 2 minuta.
3. Procedite šparglu i vratite je u tiganj, a zatim dodajte sitno iseckan beli luk i 2 kašike putera. Mešajte na srednjoj temperaturi oko 2 minuta, a zatim isključite.
4. Dodajte testeninu i promešajte. Po želji posolite i pobiberite.
5. Preko testenine izrendajte koru limuna, a zatim iscedite limun i prelijte testeninu. Ukoliko vam se učini da je testenina i dalje suva, dodajte vodu u kojoj se kuvala.
Testenina 300g