Ukusne krmenadle koje možete služiti uz povrće, pire krompir ili pirinač po vašoj želji.
Sastojci:
Krmenadle - 4 kom.
Jabukovo sirće - 80ml + 1 kašičica
Soja sos - 3 kašike
Beli luk - 3 čena
Gustin - 1 ipo kašičica
Priprema:
1. Propržite krmenadle u nelepljivom tiganju, oko 2 minuta sa svake strane, na srednjoj temperaturi.
2. Sitno iseckajte beli luk i pomešajte ga sa soja sosom i 80ml jabukovog sirćeta, a zatim tom smesom prelijte krmenadle.
3. Kada provri smanjite vatru i ostavite na srednjoj temperaturi, da se krčka 7-9 minuta.
4. Pomešajte 1 ipo kašičicu gustina sa 1 kašičicom sirćeta i dodajte u tiganj. Pojačajte vatru i sačekajte da provri, a zatim mešajte dok se sos ne zgusne (otprilike 1 minut).
5. Služite toplo.