Poslastica ili trik? Mafini!
Sastojci:
Meko brašno T-400 - 160g
Kakao prah - 30g
Šećer - 130g
Prašak za pecivo - 1 kesica
Crna čokolada - 100g
Margarin - 310g
Jaja - 3 kom.
Mleko - 60ml
Šećer u prahu - 200g
Narandžasta boja za kolače
Ekstrakt vanile
Priprema:
1. Prosejte brašno i pomešajte ga sa praškom za pecivo i kakaom.
2. Iseckajte 90g crne čokolade i istopite je.
3. 160g margarina na sobnoj temperaturi mutite mikserom sa šećerom i za to vreme dodajte jedno po jedno jaje dok ne dobijete penušavu smesu.
4. Pomešajte mleko, istopljenu čokoladu i prethodno pripremljenu smesu i mutite mikserom. Kada se dobro sjedini, postepeno dodajte prvu smesu od brašna i mutite dok ne dobijete teksturu bez gromuljica.
5. Dodajte komadić preostale crne čokolade u svaki kalup i rasporedite pripremljenu smesu ravnomerno.
6. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°, 15-20 minuta i pustite mafine da se ohlade.
7. Dok se mafini peku pripremite fil. Pomešajte ostatak margarina sa 10ml mleka i ekstraktom vanile i dodajte šećer u prahu, a zatim sve umutite dok ne dobijete kompaktnu smesu.
8. Da biste dobili narandžastu glazuru dodajte malo narandžaste boje za kolale i promešajte.
9. Stavite fil u vreću za ukrašavanje i zabavite se dok dekorišete svoje jesenje mafine.