Brzi i laki mafini, koje možete služiti kao dezert, ali i doručak ili užinu.
Sastojci:
Zrele banane - 3kom.
Ulje ili istopljen margarin - 60ml
Šećer - 100g
Brašno - 250g
Soda bikarbona - 1 kašičica
So - 1 kašičica
Usitnjeni orasi - 150g (po želji)
Prašak za pecivo
Priprema
1. Zagrejte rernu na 180°.
2. Pripremite kalup za 12 mafina i tanko premažite uljem.
3. Izgnječite banane viljuškom, dodajte margarin (ili ulje) i šećer, a zatim promešajte.
4. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte bananama i ručno mešajte dok se sve ne sjedini.
5. Ukoliko dodate mrvljene orahe, promešajte još jednom.
6. Rasporedite smesu u kalupe i pecite oko 25 minuta, dok čačkalica ubačena u mafin ne izađe suva.