Kao predjelo ili grickalica, focaccia je uvek pravi izbor!
Sastojci:
Brašno T-850 – 350g
So – pola kašičice
Ekstra devičansko maslinovo ulje - 1 kašika
Topla voda - 210ml
Suvi kvasac - 7g
Zreli paradajz - 300g
Masline - 60g
Priprema:
1. Brašno pomešajte sa solju i praškom za pecivo u koji ćete dodati dve kašičice šećera. Kombinujte toplu vodu i maslinovo ulje dok smeša ne postane elastična.
2. Pokrijte peškirom i ostavite da se diže oko sat vremena na toplom mestu. Nakon sat vremena nastavite proces i kratko mesite (oko minut) da biste uklonili vazduh iznutra, a zatim ga razvaljajte u posudu za pečenje podmazanu uljem.
3. Ponovo pokrijte i ostavite da se diže 20 min. Oblikujte prstima rupice na testu i ostavite da odstoji još 10min.
4. Pospite površinu uljem, paradajzom i maslinama i pecite na 200° 25 minuta.