Osetite duh Italije uz omiljeni recept mnogih porodica!
Sastojci:
Maslinovo ulje - 3 kašičice
Goveđe mleveno meso - 300g
Svinjsko mleveno meso - 200g
Crni luk - 2 glavice
Beli luk - 2-3 čena
Paradajz passata - 500g
Paradajz pire - 1 kašičica
Crveno vino - 100ml
Origano - 1 kašičica
Bosiljak - par listova
Špagete - 400g
Parmezan - 40g
Priprema:
1. Stavite 1 kašičicu maslinovog ulja u tiganj na srednju ka jakoj vatri, dodajte govedinu i pržite dok ne postane tamnije braon boje.
2. Izvadite u posudu, a u tiganju ponoviti proces, ovoga puta sa uljem i svinjetinom.
3. Isprženu svinjetinu dodajte govedini, a ostatak ulja stavite u tiganj i smanjite vatru. Dodajte crni luk i pržite ga 8-10 minuta, dok ne smekša, pa ubacite beli luk.
4. Stavite pomešano meso u tiganj i dodajte pire od paradajza, passatu, vino i origano. Poklopite i dinstajte na laganoj vatri, oko 45 minuta, uz povremeno mešanje.
5. Skuvajte špagete, a u sos doajte parmezan i promešajte. Ukoliko je sos pregust dodajte kašiku vode u kojoj su se kuvale špagete, a zatim ih procedite.
6. Ubacite špagete u sos i začinite ili poslužite sos preko špageta.
7. Dodajte preostali parmezan i nekoliko listova bosiljka.