Pretraga
Back to all

Kuvajte sa nama - Špagete bolonjeze

Kuvajte sa nama - Špagete bolonjeze

Osetite duh Italije uz omiljeni recept mnogih porodica!

Sastojci:

Maslinovo ulje - 3 kašičice

Goveđe mleveno meso - 300g

Svinjsko mleveno meso - 200g

Crni luk - 2 glavice

Beli luk - 2-3 čena

Paradajz passata - 500g

Paradajz pire - 1 kašičica

Crveno vino - 100ml

Origano - 1 kašičica

Bosiljak - par listova

Špagete - 400g

Parmezan - 40g

Priprema:

1. Stavite 1 kašičicu maslinovog ulja u tiganj na srednju ka jakoj vatri, dodajte govedinu i pržite dok ne postane tamnije braon boje.

2. Izvadite u posudu, a u tiganju ponoviti proces, ovoga puta sa uljem i svinjetinom.

3. Isprženu svinjetinu dodajte govedini, a ostatak ulja stavite u tiganj i smanjite vatru. Dodajte crni luk i pržite ga 8-10 minuta, dok ne smekša, pa ubacite beli luk.

4. Stavite pomešano meso u tiganj i dodajte pire od paradajza, passatu, vino i origano. Poklopite i dinstajte na laganoj vatri, oko 45 minuta, uz povremeno mešanje.

5. Skuvajte špagete, a u sos doajte parmezan i promešajte. Ukoliko je sos pregust dodajte kašiku vode u kojoj su se kuvale špagete, a zatim ih procedite.

6. Ubacite špagete u sos i začinite ili poslužite sos preko špageta.

7. Dodajte preostali parmezan i nekoliko listova bosiljka.

     

    

Komentari
Objavite svoj komentar Zatvori