Hrskavi i sočni Frikom panirani kolutići od liganja omiljeni su finger food na žurkama i zabavama, a posebno mesto zauzimaju na listi dečijih omiljenih jela. Napravljeni od slatkastog mesa liganja, pravi su izbor za jednostavan i ukusan riblji obrok, koji se brzo i lako sprema.
Zlatna mešavina sastoji se od kukuruza šećerca, graška i šargarepe u kockicama, i vrlo je jednostavna za pripremu i dostupna tokom cele godine. Zlatna mešavina odlična je i kao prilog tradicionalnim jelima poput mesa – jagnjetine ili prasetine, ili ako više volite mediteransku ishranu, odličan je dodatak ribi sa roštilja. Ako na ručku ili večeri imate goste, koje želite da iznenadite ukusnim obrokom, Zlatnu mešavinu u kombinaciji sa različitim prelivima možete poslužiti i kao salatu.
Crvena boja i sočan neodoljiv slatko-kiselkasti ukus, opravdan je razlog zašto je višnja glavni sastojak brojnih slatkih poslastica. Nastala je ukrštanjem slatke domaće trešnje sa divljim kiselim vrstama i bila je poznata još starim Rimljanima. Frikom višnja nema koštice i dostupna je svim ljubiteljima ove voćke tokom cele godine. Neodoljive štrudle, pite, kremaste torte, kolači i voćne osvežavajuće salate nezamislive su bez višnje i njenog specifičnog ukusa koji svakoj poslastici daje posebnu osvežavajuću notu. Kombinacija preliva od vrućih višanja i palačinki punjenih sladoledom, prava je slatka poslastica koja će oduševiti vaše ukućane.